1
  • Om mig
Lloyd Guitars "Dreadnought"
Lloyd Guitars "Dreadnought"

Om mig

Jag tog mitt Mästarbrev i Gitarrbyggeri, maj 2012.
Mästarbrevet innebär att man har varit yrkesverksam i minst sex år och att man har avlagt ett Gesällprov inom sitt yrke.

Min bana som gitarrbyggare har varit slingrig, för att uttrycka sig milt.
Året innan jag började min utbildning på Malmstensskolan 2002, hade jag varit på resande fot i Australien. Jag kom i kontakt med australiensiskt tonträ och fascinerades över de möjligheter som stod till buds för en instrumentmakare här. Tror att jag redan där och då bestämde mig för att söka mig tillbaka.

Lyckan stod mig bi och i samband med praktik kursen fick jag möjlighet att lära mer om australiensiskt tonträ och vad som krävs för att säkerställa kvaliteten vid mindre serieproduktion, s.k. "in-the-box" byggmetod.

Efter utbildningen ville jag tillbaka till Malmö och Skåne.
Jag bestämde mig för att starta en verksamhet som gitarrbyggare/reparatör och affär.

Ingen trodde nåt vidare på min idé måste jag nog turligt säga. Turligt för att det mesta bra arbete bedrivs i motvind. Så fort man är säker på att allt är under kontroll kan man vara säker på att olyckan lurar bakom knuten.

Nu har jag distribuerat, sålt, medverkat på mässor, byggt gitarrer på kundbeställning, reparerat 100-tals instrument, tatt emot praktikanter, städat, bokfört, marknadsfört, fått beröm och bemött kritik och handhavt gitarrer i snart tio år.

Kan det mesta om både elektriska och akustiska gitarrer, utan för den del anse mig veta mer än de flesta.

Gitarren här till vänster byggde jag under ledning av Masterbuilder Dave Nichols. Dave har byggt gitarrer i över femtio år. Han är vad jag skulle kalla - A true Master.

Alltid generös och uppskattande.

Jag tror Dave lärde mig mer under de två veckor jag var hos honom, än jag lärt mig på mycket länge.

Inlayet i huvudstocken visade han mig hur jag skulle såga på 15 minuter.

När jag började prata om att B-strängen kanske behövde särskild kompensation, tittade han på mig med sitt typiska lite nollställda ansikte och frågade: "Varför det? Du ska ju bara spela på den!"

That's right, Dave! - You rock!

 

Kontakta mig

Gitarrist i Malmö | Ehrensvärdsgatan 6 | 212 13 Malmö

Telefon: 0762-347644 | E-post: info@gitarrist.nu